2017. július 30., vasárnap

Szilva feldolgozása


Szilva befőtt
Hozzávalók:

  • szilva
  • üvegenként 4 ek. cukor (7,2 dl-es üvegre számítva)
  • faéj
  • szegfűszeg
  • csipetnyi kardamom üvegenként
  • víz
Elkészítés:
A szilvákat szárastól szedjük, majd jól megmossuk, lecsepegtetjük.
Az üvegek aljába tesszük a fűszereket, majd szépen megrakjuk szilvával. Kicsit az üveg alját megütögetjük, de hát a szilvát nem lehet tömöríteni nagyon így egészben.
Az gyümölcs tetejére tesszük a cukrot, majd felöntjük peremig vízzel. Lezárjuk.

Befőzőautomatába rakjuk és 90 fokon 30 percig dunsztoljuk. Bár így ránézésre szerintem elég a 85 fok és 25 perc is neki. Szilva érettségétől függ. Ha érettebb, akkor a kisebb hőfok és a rövidebb idő elegendő neki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése