2017. július 3., hétfő

Sárgadinnye cukorban








A félérett, kemény húsú dinnyét megpucoljuk, kimagozzuk, kisebb darabokra vágjuk. 




A dinnyehúst erősen ecetes vízben 10 percig forraljuk, majd többször váltott hideg vízben kihűtjük. 

Ugyanolyan súlyú cukorból, mint a dinnyehúsé, egy kevés vízzel szirupot főzünk, a habját leszedjük. Beletesszük a dinnyét és 10 percig főzzük. Félretesszük. 
Másnap a leszűrt szirupot sűrűre felforraljuk, és újból beletesszük a dinnyét, és megint felforraljuk. 

Ha a leve ismét felhígulna, a következő nap a szirupot megint besűrítjük, majd a már üvegbe rakott dinnyére öntjük. 

Az üvegeket lezárjuk és szárazgőzbe tesszük. 

A szirupot ízesíthetjük egy darabka vaníliával vagy citromkarikákkal is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése